Prosta sałatka z pieczonych buraków

Czas nowalijek pozwala cieszyć się młodymi chrupiącymi warzywami.

0m 42s

W przypadku buraczków wykorzystywać można nie tylko korzeń, lecz także chrupiące liście. Zresztą dotyczy to także innych jarzyn, dostępnych o tej porze roku. Warto o tym pamiętać i nie wyrzucać liści rzodkiewki, z których można zrobić pyszne pesto, czy natki selera. Jest ona bardzo aromatyczna w wersji suszonej i świetnie się sprawdzi jako dodatek do zup i innych potraw. Słoneczna pogoda sprzyja coraz częściej organizowaniu spotkań przy grillu, podczas których do mięsa, kiełbasek czy jarskich szaszłyków pasuje sałatka ze świeżych sałat i warzyw z aromatycznym sosem.

Dostęp do pełnej treści już od 12,90 zł za miesiąc

Skorzystaj z promocji tylko do Wielkanocy!

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń ten artykuł
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Anna Leszczyńska-Rożek