Przepis na postne bułeczki z nadzieniem z jabłka i kapusty
Masło rozpuść w niewielkim garnku, a następnie zdejmij z ognia i ostudź. Do dużego kubka wlej mleko, dodaj cukier i drożdże, a następnie wymieszaj dobrze aż drożdże się rozpuszczą.
09.03.2023 00:00 GN 10/2023
dodane 09.03.2023 00:00
Odstaw na bok. W misce wymieszaj mąkę z masłem, dodaj sól, mleko z drożdżami i wyrób jednolite, elastyczne ciasto. Odstaw je do wyrośnięcia pod przykryciem.
Dziękujemy, że z nami jesteś
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń artykuł