Zapisane na później

Pobieranie listy

Kulinarna skarbnica

Opolska kuchnia w ponad dwóch tysiącach domowych przepisów.

ana

|

Gość Opolski 02/2013

dodane 10.01.2013 00:00
0

Wśród nich przepisy na potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i zdecydowanie nowsze, ale wszystkie wypróbowane i polecane przez konkretnych mieszkańców Opolszczyzny, zarówno tych o rodowodzie śląskim, jak i przybyłych po II wojnie światowej z różnych regionów kraju. Przekąski, zupy i kremy, potrawy z różnych mięs, majonezy i sosy, potrawy rybne, dania z warzyw czy grzybów. Do tego ciasta, ciastka i inne desery, a także nalewki, domowe przetwory i lekarstwa. Wszystkie receptury zostały wypróbowane, opatrzone dokładną listą potrzebnych składników, jak i dokładnym opisem sposobu przygotowania. Zbierane przez ponad rok przepisy pochodzą od miłośników kuchni, gospodyń domowych z różnych miejscowości województwa opolskiego, również pracujących na plebaniach i w domach zakonnych, pań zrzeszonych w kołach gospodyń wiejskich i Związku Śląskich Kobiet Wiejskich, a także członków kół myśliwskich.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..