Tarta z serem i ziemniakami

Tarta z nadzieniem przypominającym to do pierogów jest daniem, które świetnie sprawdza się podczas obiadów i kolacji.

Najlepsza jest jeszcze ciepła, ale w wersji na zimno też dobrze smakuje. Dodatek ziół i przypraw jest dowolny. Ja akurat najbardziej lubię zestaw podany w przepisie. Aby urozmaicić tartę, można położyć na wierzch suszone lub świeże pomidory. Do wyboru jest też spód tarty. Jedni wolą wytrawny, kruchy, inni bardziej puszysty, drożdżowy. Oba można wykorzystać do wypieku w okrągłej tortownicy.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Anna Leszczyńska-Rożek