Roladki wołowe z farszem

Przepis s. Anieli Gareckiej

Produkty
mięso wołowe (grube)
cebula
boczek wędzony
musztarda
tłuszcz do smażenia
mąka
sól, pieprz

Sposób przygotowania
Mięso pokroić w plastry, dobrze rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem. Przygotować nadzienie: cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę i wymieszać z musztardą.

Na rozbite mięso położyć po łyżce farszu, zwinąć, obwiązać sznurkiem lub spiąć szpilkami, opiec na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą. Dusić, dolewając wody w miarę wyparowywania. Miękkie roladki wyjąć, odwinąć sznurek, do wywaru dodać mąki, by powstał sos (można dodać śmietany – sos jest wtedy łagodniejszy).

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..