Dziko w kuchni

ac

|

Gość Sandomierski 51-52/2013

publikacja 19.12.2013 00:00

– W zasadzie jadam tylko nasze potrawy. Polska kuchnia, i to w każdym wymiarze, jest doskonała – przekonywał Grzegorz Russak.

 Dobre rady mistrza Dobre rady mistrza
Andrzej Capiga /GN

Grzegorz Russak, znakomity kucharz, gawędziarz i prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego, promujący wykwintną kuchnię myśliwską, miał w Stalowej Woli zajęcia z uczniami szkół gastronomicznych. Gotowanie z mistrzem odbyło się w Zespole Szkół Nr 3 przy ulicy Polnej, gdzie znajdują się szkolne warsztaty wyposażone w nowoczesny sprzęt gastronomiczny. Pod czujnym okiem pana Grzegorza uczniowie rozbierali mięso sarny, jelenia i dzika dostarczone przez koła łowieckie.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.